Menu Close

Производствен процес

Всяка една от сериите луксозни тапети е плод на години развойна дейност и последните технологични иновации в бранша. Благодарение на това, решенията в портфолиото ни от дизайнерски тапети са проектирани и изработени според най-актуалните и модерни производствени практики.

За всеки един тапет се използват чисти и безвредни материали. Качеството на нашите дизайнерски тапети е сертифицирано на най-високо равнище на европейския пазар. Благодарение на внимателния ни подбор, до Вас достига само най-доброто, което индустрията на тапетите може да предложи.

Производство на италиански дизайнерски тапети

Всяка една от сериите луксозни тапети се произвежда по специална технология, базирана на фино релефно щамповане директно върху основата на тапета. Технологията може да пресъздаде и най-сложните дизайни с големина на детайлите до 1 мм. За печатането на тапетите се използват технологии като ротогравюра и рото-ситопечат. Резултатът е луксозни тапети, които са изключително фини, ярки, детайлни, приятни на допир и радващи окото. Днес, те радват потребители в над 87 държави по света.

Тапетите отговарят на водещи европейски стандарти за качество като например UNI EN 233:1999, UNI EN 259-1:2001 и много други.

Производство на органични тапети Organoid®

Тапетите се произвеждат изцяло ръчно – от момента на събиране на реколтата, до нейното сортиране и обработване. За производството на решенията в серията органични тапети се използват изцяло природни суровини от алпийските пасища. Реколтата включва внимателно подбрана комбинация от над 25 различни вида алпийски треви, билки и цветя. Реколтата се смесва с екологично-чист свързващ агент и тапетите се пресоват до тънък филм с размери между 0.1 и 3 мм. Разчита се на специални и модерни технологии, гарантиращи щадящия начин на обработка на реколтата, позволяващ съхраняването на природните ѝ свойства – цвят, естествен аромат и усещане при допир.

Производство на минерални тапети Heavy Roll

Тапетите HeavyRoll се произвеждат изцяло ръчно в Германия. При тяхното производство се използват само безвредни суровини. За целта се влагат единствено сертифицирани каменни брашна и еднакви пропорции от естествен кварцов пясък, цимент, свързващи вещества и вода. При производството не се отделят замърсители и прахови частици.

Решенията се изработват като двупластов материал, изграден от подложка от фибростъкло и финишно минерално покритие. Всеки един от моделите каменни тапети се характеризира с европейски клас на пожароустойчивост А2 и е антистатичен.