Menu Close

Устойчивост и мисъл към природата

Всяка една от сериите луксозни тапети е произведена екосъобразно и без негативен отпечатък върху природата.

Решенията обхванати в различните серии луксозни тапети са много различни едни от други като стил и усещане, които създават в интериора, но същевременно си приличат и по един основен фактор – всички те са създадени с мисъл към природата. В процеса се използват сертифицирани безвредни материали и екосуровини. Когато се използва дървесина под една или друга форма, тя идва само и единствено от специално отглеждани дървета за целта. Растителността, която се влага в серията органични тапети е част от естествения природен цикъл и се коси ежегодно по билата на австрийските Алпи. Голяма част от серията луксозни тапети се произвежда ръчно. Там, където се разчита на производствена технология се работи само и единствено с най-модерни инсталации, създадени да пестят ресурси и да спомагат за кръговата употреба на суровини и материали.

Всяка една от отделните серии луксозни тапети се произвежда с мисъл за природата. Част от решенията се произвеждат изцяло ръчно и CO2 неутрално. В останалата част от случаите производствените бази са изградени така, че да гарантират продължителното и кръгово използване на всеки един ресурс или суровина. Остатъчната пластмаса и синтетични материали например заживяват нов живот при изкуствени игрища за футбол и различни спортове.

Серията луксозни тапети от Италия се произвежда в унисон с най-строгите международни изисквания. Производството е сертифицирано според ISO 9001 и производството на всички тапети е съобразено с европейските качествени регулации и изисквания за устойчивост, включително UNI EN 233:1999 и UNI EN 259-1:200

Решенията в серията органични тапети Organoid се произвеждат изцяло от биоразградими природни материали като всяка една от операциите включва ръчен труд. Екосъобразната и устойчива производствена методология изключва влагането на пластификатори и разтворители, а крайният продукт дори е сертифициран като безвреден и при директен контакт с храна.

Серията бетонни тапети и тапети, имитиращи кортен стомана се произвежда изцяло ръчно от екосъобразни материали и безвредни суровини като например сертифицирани каменни брашна. При производствения процес не се отделя прах и други замърсители в атмосферата.